Sri Lanka
10 dagen - 9 nachten : 01 Mei 2016 - 31 Oktober 2016

Dag 1 // AANKOMST IN COLOMBO – GALLE

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgewacht door uw Engelstalige gids/chauffeur die u naar Galle brengt, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Galle maakt deel uit van het Unesco Werelderfgoed en is de haven waar de Portugezen voor het eerst Sri Lanka betraden (in 1505). De Nederlanders regeerden over maritiem Sri Lanka in de 17de en de 18de eeuw, wat nog steeds te merken is in het centrum. Het fort en z’n omwallingen zijn gebouwd in 1663 met daarin oude kerken, monumenten en een imposante toegangspoort. Nog vele straatnamen en grafstenen doen denken aan de Nederlandse taal.
Overnachting in Hotel Fortaleza, Galle

Dag 2 // GALLE – YALA NATIONAL PARK

Na het ontbijt gaat u richting Yala, gelegen in het zuidoosten. In de avond maakt u een safari in het Yala National Park, het 2de grootste nationale park van Sri Lanka. Dit park is vooral populair door de aanwezigheid van luipaarden, olifanten, beren, krokodillen en wilde everzwijnen. Misschien hebt u wel geluk om ze allemaal te spotten?
Overnachting in de Cinnamon Wild, Yala

Dag 3 // YALA – NUWARA ELIYA

Vandaag trekt u naar Nuwara Eliya waar u onmiddellijk z’n aantrekkingskracht ontdekt. Het is namelijk de thuisbasis van de gekende Ceylon Tea, wat prachtige zichten oplevert. ’s Avonds maakt u een ontspannende boottocht op Gregory Lake.
Overnachting in het St. Andrews Hotel, Nuwara Eliya

Dag 4 // NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – KANDY

Vandaag dient u vroeg op te staan, want omstreeks 05u30 gaat u naar de Horton Plains. De wandeltocht van ca. 3 uur bevindt zich op het hoogste plateau van Sri Lanka en is werkelijk prachtig. U trekt naar World’s End waar u een adembenemend zicht hebt op het dal en omliggende landschap. Ook Baker’s Fall is een absolute aanrader, maar een kuitenbijter. Tijdens de tocht ontdekt u verschillende planten- en bloemensoorten alsook reptielen, vogels en vlinders. Na de wandeltocht gaat u uw bagage ophalen in het hotel om vervolgens naar Kandy te gaan. Kandy is een aangename stad omgeven door heuvels met een rustig gelegen meer in het centrum. Het is de plaats van de gekende Tempel van de Tand, handwerkindustrie en traditionele dansen. ’s Avonds bezoekt u het relikwie in de Tempel van de Tand.
Overnachting in de Cinnamon Citadel, Kandy

Dag 5 // KANDY – MATALE – SIGIRIYA – HABARANA

U rijdt verder naar Habarana met onderweg een stop in de kruidentuin van Matale. U maakt er kennis met lokale producten en krijgt de kans om deze aan te kopen. Habarana behoort tot de ‘dry zone’, maar vergis u niet, want deze regio is allesbehalve droog. Met z’n honderden meren en waterreservoirs, verbonden door een netwerk van kanalen, vormt het een oud maar groot irrigatiesysteem. Naast het voordeel voor de agricultuur en de industrie, zorgt het water voor adembenemende landschappen en een vruchtbare habitat voor de biodiversiteit. In de late namiddag gaat u naar de Leeuwenrots, Sigiriya. De site is Unesco Werelderfgoed en één van Sri Lanka’s bekendste monumenten. U neemt 1200 trappen naar de top, waar u prachtige fresco’s aanschouwt. Het complex bestaat o.a. uit de Water Tuinen, de Mirror Wall met antieke graffiti en het Leeuwenplatform.
Overnachting in de Chaaya Village, Habarana

Dag 6 // HABARANA – POLONNARUWA – MINNERIYA NATIONAL PARK - HABARANA

Vandaag trekt u richting de antieke stad Polonnaruwa. Ongeveer 10 kilometer voor de gekende site begint u aan uw fietstocht doorheen prachtige landschappen. U rijdt langs rijstvelden, bezoekt een theeplantage en ervaart een demonstratie van het weven van palmbladeren alsook het raspen van kokosnoten. Daarna bezichtigt u een traditioneel huis en een lokale kapper. Eenmaal aangekomen in Polonnaruwa verkent u ook de ruïnes per fiets, die behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Polonnaruwa maakte faam als hoofdstad (10de-12de eeuw VC) na de val van Anuradhapura. De ganse omgeving wordt gekenmerkt door enorme kunstmatige reservoirs. Het meest bekende hiervan is Parakrama Samudra (of de Zee van Parakrama), groter dan de haven van Colombo. De monumenten zijn vrij goed bewaard gebleven en zijn het bewijs van de vroegere glorie van Sri Lanka. Hoogtepunten zijn het Koninklijke Paleis met inbegrip van de Kings Palace en de Audience Hall alsook het Gal Vihare complex met 4 massieve Boeddhabeelden, gemaakt uit 1 stuk graniet. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Tempel van Shiva, Lankatileka, Watadage, de Galpotha, het Lotusbad, de Kiri Vihare Dagoba en de overblijfselen van de oorspronkelijke Tempel van de Tand. ‘s Avonds maakt u een jeepsafari in het Minneriya National Park. Dit park is vooral gekend voor z’n grote populatie aan olifanten. De samenkomst van ca. 300 olifanten kan gespot worden tussen mei en oktober (het beste seizoen).
Overnachting in de Chaaya Village, Habarana

Dag 7 // HABARANA – PASSEKUDAH

Na een aantal dagen bezichtigen gaat u enkele dagen van rust en relaxatie tegemoet. De stranden van Passekudah en Kalkudah zijn uiterst geschikt voor een zonnige vakantie: je kunt er zonnebaden, windsurfen en waterskiën. Kalkudah is 2km lang, Passekudah is wijd en lang, ca. 4km, en ligt ten zuiden van Kalkudah. Je hebt er tropische vissen en exotische koralen.
Overnachting in Uga Bay, Passekudah

Dag 8 // PASSEKUDAH

Volledige dag vrije tijd om uit te rusten en te genieten van de hotel- en strandfaciliteiten.
Overnachting in Uga Bay, Passikudah

Dag 9 // PASSEKUDAH – NEGOMBO

Na het ontbijt vertrekt u richting Negombo. Deze badplaats ligt aan de westkust, ten noorden van Colombo en op ca. 20 minuten rijden van de internationale luchthaven. Negombo wordt beschouwd als het ‘kleine Rome’ wegens de overvloed aan Christelijke kerken. Het oorspronkelijke vissersdorpje is uitgegroeid tot een grote strandbestemming. De zandstranden en veilige zee zijn toeristische trekpleisters, maar ook de lokale vismarkt (met een overvloed aan vis, krabben en garnalen) is zeker een bezoekje waard. In het centrum van Negombo zijn traditionele kano's een overblijfsel van de handel tussen Portugal en Nederland. Andere bezienswaardigheden zijn de oude Nederlandse fortpoort (gebouwd in 1672) dat deel uitmaakt van de gevangenis.
Overnachting in de Jetwing Sea, Negombo

Dag 10 // Vertrek uit Sri Lanka

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Colombo. Uw prachtige reis is helaas teneinde! Vergeet niet Asia Tours op de hoogte te brengen van uw reiservaringen.Prijs geldig van 01 mei - 15 juli 2016
alsook 01 september - 31 oktober 2016:

Prijs per persoon // 2-3 Personen

Dubbele kamer : € 1642
Supplement single kamer : € 495
Korting 3de persoon in dubbel : € - 40

Prijs per persoon // 4-6 Personen

Dubbele kamer : € 1481
Supplement single kamer : € 495
Korting 3de persoon in dubbel : € - 40

Prijs geldig van 16 juli - 31 augustus 2015:

Prijs per persoon // 2-3 Personen

Dubbele kamer : € 1768
Supplement single kamer : € 587
Korting 3de persoon in dubbel : € - 69

Prijs per persoon // 4-6 Personen

Dubbele kamer : € 1607
Supplement single kamer : € 587
Korting 3de persoon in dubbel : € - 69

Verblijf in de Cinnamon Citadel tijdens het Esala Perahera Festival in Kandy (20-30 augustus): Supplement van 69 euro per kamer per nacht.Inbegrepen :

 • 09 overnachtingen in de vermelde hotels op basis van half pension
 • Transport in een voertuig met airco o.l.v. een Engelssprekende gids/chauffeur
 • De vermelde excursies/bezoeken met bijhorende toegangsgelden

Niet Inbegrepen :

 • Internationale vluchten
 • Niet vermelde excursies
 • Vroege check-in en late check-out
 • Niet-vermelde maaltijden alsook dranken
 • Fooien voor gids/chauffeur, bagagedragers,…
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Verzekeringen:
  • Annulatieverzekering aan 4% van de reissom
  • Combinatie annulatie- en bijstandsverzekering aan 6% van de reissom

Noodzakelijke reisformaliteiten :

 • Internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na retourdatum
 • Je dient vóór aankomst een Electronic Travel Authorisation (ETA) aan te vragen via de website www.eta.gov.lk. De prijs is 35 US dollar per persoon voor een toeristenvisum. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

De visumaanvraag kan verzorgd worden door Asia Tours voor personen met de Belgische nationaliteit. Visumkosten zijn voor de rekening van de klant. Asia Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het weigeren. U kunt uiteraard ook zelf instaan voor uw visum.

Prijsofferte onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijziging

 
 
 
 
 
 
 
Best of travel - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 700 516 - Lic. 1085 - info@bestoftravel.be