Als specialist op Zuid-Amerika kregen wij de opdracht om de kinderen Geerts hun droomreis waar te maken. Hun belangrijkste wensen waren:

  • Peru ontdekken, zowel de natuur alsook de oude Inca cultuur
  • Het wereldwonder Machu Picchu aanschouwen
  • Actieve trektochten maken in de ongerepte natuur
  • Het comfort van een luxe hotel ervaren
  • Samen met hun ouders unieke ervaringen beleven

Onze experts van Latin Tours ontwikkelden een reis op hun maat waar al deze wensen werden gebundeld in een actieve 10-daagse rondreis in Peru. Kort maar krachtig!

 
Cover South America

Bekijk hier onze exclusieve brochure van
Latin Tours voor meer reisinspiratie!

 

Ook interesse in Peru? Neem dan zeker contact met één van onze specialisten van Latin Tours. Zij helpen u graag verder bij het uitwerken van uw droomreis op maat rekening houdend met uw reistijd en budget! Contacteer hen via info@latintours.be of bel op 051 70 81 73.

Programma 'Vetste vakantie' Peru

Dag 1 // BRUSSEL – LIMA

Vluchten met LAN van Brussel via Madrid naar Lima.

DAG 2 // LIMA – CUSCO

Aankomst in Lima en aansluitende vlucht naar Cusco gelegen op 3.400 meter hoogte.

Samen met een lokale gids gaan we te voet op pad om Cusco te verkennen. Deze oude hoofdstad van de Inca’s herbergt een schat aan cultureel erfgoed. De perfecte opener om kennis te maken met de Inca cultuur. We overnachten in het charmante Abittare Hotel in Cusco.

Dag 3 // DE HEILIGE VALLEI – zoutmijnen van Maras & terrassen van Moray

We verkennen het heilige dal van de Inca’s gelegen in de Peruaanse Andes. Sinds de Incatijd wordt deze plek al gebruikt om zout te winnen. De witte zoutterrassen van Maras schitteren in het zonlicht. Omgeven door de indrukwekkende bergen van de Andes genieten we van indrukwekkende panorama’s.

De lunch is voorzien in de charmante Parador de Moray waar we genieten van lekkere lokale gerechten met fantastische uitzichten op het Andesgebergte.

’s Avonds is er een briefing zodat we goed voorbereid aan onze Lares trekking kunnen beginnen.

 
 
 

Dag 4-7 // LARES TREKKING NAAR MACHU PICCHU

Voor de meeste reizigers naar Peru staat een bezoek aan Machu Picchu bovenaan hun lijstje. Bestempeld als één van de meest impressionante wereldwonderen is het een ware magische bestemming. Nog exclusiever wordt het als u kiest voor de 5-daagse Lares trekking met Mountain Lodges of Peru. Zij bieden u niet enkel een memorabel bezoek aan Cusco en Machu Picchu maar bovendien een onvergetelijke tocht ernaar toe. Deze unieke avontuurlijke trektocht biedt u een dieper inzicht en sterkere connectie met de rijke geschiedenis, cultuur en de natuurlijke schoonheid van zowel de Peruaanse Andes alsook de Heilige vallei van de Inca’s.

Tijdens de 5-daagse ‘Lares Adventure’ reizen we door de Urubamba vallei en via de Heilige vallei van de Inca’s naar het ongerepte Lares gebied. Deze trekking is een combinatie van culturele beleving en avontuurlijke wandeltochten. Onderweg krijgen we een diep inzicht in het nog authentieke leven in de Andes en worden we echt één met de indrukwekkende natuur. De perfecte keuze voor wie in een korte tijd alle hoogtepunten wil ontdekken.

Tijdens de trekking reizen we in kleine groepjes, begeleid door ervaren lokale gidsen. Overnachtingen zijn voorzien in comfortabele lodges mooi geïntegreerd in de natuur. Avontuur in alle comfort dus! Een echte aanrader voor wie op zoek is naar unieke beleving.

Op dag 4 vertrekken we in Ollantaytambo voor een panoramische treinrit langs de Urubamba rivier naar Aguas Calientes, het laatste dorpje en toegangspoort tot Machu Picchu. Hier overnachten we in het prachtige Inkaterra Machu Picchu Pueblo. Een ware beleving.

 

Dag 8 // AGUAS CALIENTES - BEZOEK MACHU PICCHU

Vanaf Aguas Calientes reizen we per minibus naar de ingang van Machu Picchu waar een uitgebreid begeleid bezoek voorzien is aan dit wereldwonder. We hebben eveneens de mogelijkheid om Machu Picchu Mountain te beklimmen waar we genieten van fantastische uitzichten over deze prachtig bewaarde Inca stad.

We eindigen onze ontdekkingstocht terug in Cusco waar we overnachten in Libertador Palacio del Inka. Dit kleinschalig luxe verblijf ademt de rijke geschiedenis uit en is heel centraal gelegen in het historische centrum van Cusco. Pure verwennerij!

Dag 9 // COOKING CLASS CUSCO

Tot slot staat er nog een smakelijke ‘cooking class’ op ons programma. Samen met een ervaren chef bereiden we 4 typische Peruaanse gerechten zoals ‘ceviche’, ‘papa rellena’ en ‘lomo saltado’. Uiteraard mag de beroemde Pisco Sour niet ontbreken. Na deze leerrijke en leuke workshop genieten we van onze eigen kookkunsten tijdens het 4-gangen menu. Een mooie afsluiter van een rijk gevulde en prachtige kennismakingsreis naar Peru.

Vanaf Cusco vliegen we naar Lima waar we onze aansluitende LAN vlucht hebben huiswaarts.

Dag 10 // TERUGREIS NAAR BRUSSEL

Via Madrid komen we aan in Brussel waar ons avontuur eindigt. Gelukkig hebben we heel wat prachtige herinneringen om na te vertellen.

 
 
 
 
 
 
 
Best of travel - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 700 516 - Lic. 1085 - info@bestoftravel.be