Sri Lanka
10 dagen - 9 nachten : 01 November 2016 - 30 April 2017

Dag 1 // Aankomst in Colombo - Habarana

Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Engelstalige gids/chauffeur die u naar Habarana brengt, gelegen in het centrum van Sri Lanka. Het behoort tot de ‘dry zone’, maar vergis u niet, want deze regio is allesbehalve droog. Met z’n honderden meren en waterreservoirs, verbonden door een netwerk van kanalen, vormt het een oud maar groot irrigatiesysteem. Naast het voordeel voor de agricultuur en de industrie, zorgt het water voor adembenemende landschappen en een vruchtbare habitat voor de biodiversiteit. In de (voor)avond maakt u een olifantentocht langs het meer van Habarana.
Overnachting in de Chaaya Village, Habarana

Dag 2 // HABARANA – POLONNARUWA - HABARANA

Vandaag trekt u richting de antieke stad Polonnaruwa. Ongeveer 10 kilometer voor de gekende site begint u aan uw fietstocht doorheen prachtige landschappen. U rijdt langs rijstvelden, bezoekt een theeplantage en ervaart een demonstratie van het weven van palmbladeren alsook het raspen van kokosnoten. Daarna bezichtigt u een traditioneel huis en een lokale kapper. Eenmaal aangekomen in Polonnaruwa verkent u ook de ruïnes per fiets, die behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Polonnaruwa maakte faam als hoofdstad (10de-12de eeuw VC) na de val van Anuradhapura. De ganse omgeving wordt gekenmerkt door enorme kunstmatige reservoirs. Het meest bekende hiervan is Parakrama Samudra (of de Zee van Parakrama), groter dan de haven van Colombo. De monumenten zijn vrij goed bewaard gebleven en zijn het bewijs van de vroegere glorie van Sri Lanka. Hoogtepunten zijn het Koninklijke Paleis met inbegrip van de Kings Palace en de Audience Hall alsook het Gal Vihara complex met 3 massieve Boeddhabeelden, gemaakt uit 1 stuk graniet. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Tempel van Shiva, Lankatileka, Watadage, de Galpotha, het Lotusbad, de Kiri Vihare Dagoba en de overblijfselen van de oorspronkelijke Tempel van de Tand.
Overnachting in de Chaaya Village, Habarana

Dag 3 // HABARANA – SIGIRIYA – MATALE - KANDY

In de vroege ochtend gaat u naar de Leeuwenrots, Sigiriya. De site is Unesco Werelderfgoed en één van Sri Lanka’s bekendste monumenten. U neemt 1200 trappen naar de top, waar u prachtige fresco’s aanschouwt. Het complex bestaat o.a. uit de Water Tuinen, de Mirror Wall met antieke graffiti en het Leeuwenplatform. Vervolgens rijdt u verder naar Kandy met onderweg een stop in de kruidentuin van Matale. Daar maakt u kennis met lokale producten en hebt u de kans om deze aan te kopen. Kandy is een aangename stad omgeven door heuvels met een rustig gelegen meer in het centrum. Het is de plaats van de gekende Tempel van de Tand, handwerkindustrie en traditionele dansen. ’s Avonds bezoekt u het relikwie in de Tempel van de Tand.
Overnachting in de Cinnamon Citadel, Kandy

Dag 4 // KANDY – NUWARA ELIYA

In de ochtend ontdekt u het centrum van Kandy inclusief z’n bazaar, lokale markt en de kunst. Vervolgens gaat u naar het treinstation van Peradeniya waar u de trein neemt richting Nuwara Eliya. U zit in 3de klasse, zonder gegarandeerde zitplaatsen, maar indien gewenst kan dit op voorhand geregeld worden mits supplement. Dit is echter wel de beste manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Eenmaal aangekomen in Nuwara Eliya ontdekt u onmiddellijk z’n aantrekkingskracht, want het is de thuisbasis van de gekende Ceylon Tea. U brengt er een bezoek aan een theeplantage en bijhorende fabriek om meer te leren over het vervaardigingsproces.
Overnachting in het St Andrews Hotel, Nuwara Eliya

Dag 5 // NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – GREGORY LAKE - NUWARA ELIYA

Vandaag dient u vroeg op te staan, want omstreeks 05u30 gaat u naar de Horton Plains. De wandeltocht van ca. 3 uur bevindt zich op het hoogste plateau van Sri Lanka en is werkelijk prachtig. U trekt naar World’s End waar u een adembenemend zicht hebt op het dal en omliggende landschap. Ook Baker’s Fall is een absolute aanrader, maar een kuitenbijter. Tijdens de tocht ontdekt u verschillende planten- en bloemensoorten alsook reptielen, vogels en vlinders. ’s Avonds maakt u een boottocht op Gregory Lake.
Overnachting in het St Andrews Hotel, Nuwara Eliya

Dag 6 // NUWARA ELIYA – BANDARAWELA – UDAWALAWE - YALA

Na het ontbijt gaat u naar Bandarawela waar u te voet het platteland verkent. Eenmaal in Bandarawela is de koloniale invloed nog steeds merkbaar in vele oude gebouwen zoals het Bandarawela Hotel en de Cargill’s supermarkt. Nadien wordt u naar Yala gebracht, gelegen in het zuidoosten van het eiland. Tijdens de rit brengt u een bezoek aan het Elephant Transit Home in Udawalawe. Hier worden gewonde & ouderloze olifantjes verzorgd en opgevangen. Eenmaal ze sterk en oud genoeg zijn, worden ze vrijgelaten in het Udawalawe National Park.
Overnachting in de Cinnamon Wild, Yala

Dag 7 // YALA NATIONAL PARK – GALLE – HIKKADUWA

Deze morgen maakt u een safari in het Yala National Park, het 2de grootste nationale park van Sri Lanka. Het park is vooral populair door de aanwezigheid van luipaarden, olifanten, beren, krokodillen en wilde everzwijnen. Misschien hebt u wel geluk om ze allemaal te spotten? Vervolgens gaat u via de kustlijn naar Hikkaduwa, uw laatste verblijfsplaats, met onderweg een bezoek aan Galle. Deze stad is gelegen aan de zuidkust van het eiland, ten zuiden van Colombo. Galle maakt deel uit van het Unesco Werelderfgoed en is de haven waar de Portugezen voor het eerst Sri Lanka betraden (in 1505). De Nederlanders regeerden over maritiem Sri Lanka in de 17de en de 18de eeuw, wat nog steeds te merken is in het centrum. Het fort en z'n omwallingen zijn gebouwd in 1663, met daarin oude kerken, monumenten en een imposante toegangspoort. Nog vele straatnamen doen denken aan de Nederlandse taal. Het volgende hotel bevindt zich in Hikkaduwa, één van de meest populaire resorts met excellente stranden. Het is vooral gekend voor z'n prachtige onderwater-wereld met diverse koralen en tropische vissen.
Overnachting in de Chaaya Tranz, Hikkaduwa

Dag 8 // HIKKADUWA – MIRISSA - HIKKADUWA

In de vroege ochtend wordt u naar Mirissa gebracht waar u een walvisexcursie ervaart. U maakt kans om de blauwe walvis te spotten alsook verschillende dolfijnsoorten. Nadien terugkeer naar het hotel, gevolg door vrije tijd.
Overnachting in de Chaaya Tranz, Hikkaduwa

Dag 9 // HIKKADUWA

Volledige dag vrije tijd om uit te rusten en te genieten van de hotelfaciliteiten.
Overnachting in de Chaaya Tranz, Hikkaduwa

Dag 10 // Vertrek uit Sri Lanka

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Colombo. Uw prachtige reis is helaas teneinde!Prijs geldig van 01 november - 20 december 2016
alsook 11 januari - 30 april 2017:

Prijs per persoon // 2-3 Personen

Dubbele kamer : € 1912
Supplement single kamer : € 690
Korting 3de persoon in dubbel : € - 69

Prijs per persoon // 4-6 Personen

Dubbele kamer : € 1768
Supplement single kamer : € 690
Korting 3de persoon in dubbel : € - 69

Prijs geldig van 21 december 2016 - 10 januari 2017:

Prijs per persoon // 2-3 Personen

Dubbele kamer : € 2102
Supplement single kamer : € 920
Korting 3de persoon in dubbel : € - 86

Prijs per persoon // 4-6 Personen

Dubbele kamer : € 1952
Supplement single kamer : € 920
Korting 3de persoon in dubbel : € - 86Inbegrepen :

 • 09 overnachtingen in de vermelde hotels op basis van half pension
 • Transport in een voertuig met airco o.l.v. een Engelssprekende gids/chauffeur
 • De vermelde excursies/bezoeken met bijhorende toegangsgelden

Niet Inbegrepen :

 • Internationale vluchten
 • Niet vermelde excursies
 • Supplement voor kerstavond- en oudejaarsavond diner
 • Vroege check-in en late check-out
 • Niet-vermelde maaltijden alsook dranken
 • Fooien voor gids/chauffeur, bagagedragers,…
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Verzekeringen:
  • Annulatieverzekering aan 4% van de reissom
  • Combinatie annulatie- en bijstandsverzekering aan 6% van de reissom

Noodzakelijke reisformaliteiten :

 • Internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na retourdatum
 • Je dient vóór aankomst een Electronic Travel Authorisation (ETA) aan te vragen via de website www.eta.gov.lk. De prijs is 35 US dollar per persoon voor een toeristenvisum. Kinderen onder de 12 jaar gratis

De visumaanvraag kan verzorgd worden door Asia Tours voor personen met de Belgische nationaliteit. Visumkosten zijn voor de rekening van de klant. Asia Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het weigeren. U kunt uiteraard ook zelf instaan voor uw visum.

Prijsofferte onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijziging

 
 
 
 
 
 
 
Best of travel - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - tel. +32 51 700 516 - Lic. 1085 - info@bestoftravel.be